Mert szeretem.

Friss topikok

Sting 60!

2011.10.02. 17:45 willgrimm

Ma ünnepli 60. születésnapját a tizenhatszoros Grammy-díjas, idén karrierjének 40. évét taposó Gordon Matthew Thomas Sumner, azaz Sting. Bár az utóbbi időkben szinte folyamatosan koncertezik és válogatáslemezeket ad ki (nem termelve új dalokat), zenei tehetségét nyugodtan elismerheti az is, aki esetleg nem kedveli. 40 évig folyamatosan a színpadon maradni és ezt majdnem végig az élvonalból tenni, elég korrekt teljesítmény.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a The Police volt az első formáció, amiben szerepelt, de ez nem igaz. Egyrészt, mivel a zenekar csak 1977-ben állt össze, másrészt mert hosszabb-rövidebb ideig más zenekarokban is próbálkozott, de az első valóban nagy sikert egyértelműen a The Police hozta meg számára. Az együttes tagjaival már összeszoktak a Strontium 90 nevű zenekarban. Ebből az időszakból hallgatható meg néhány dal a hajtás után, köztük az "Every Little Thing She Does Is Magic" első verziója is! Sting Last Exit-es egyik dala itt hallgatható meg.

A Strontium 90 annyira az előfutára volt a The Police-nak, hogy számos szám későbbi lemezeiken is megtalálható.

Sting 5 zenekari és 10 szóló lemezt adott ki (válogatások nélkül). Ebből a legutolsó kicsit kilóg, hiszen a Symphonicities válogatás, de dalainak elő, szimfonikus zenekari változatát tartalmazza. Önnek melyik lemez tetszett a legjobban?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszer-volt.blog.hu/api/trackback/id/tr913272351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása