Mert szeretem.

Friss topikok

1947. május 1.: A legszebb öngyilkosság

2011.05.01. 08:00 willgrimm

1947. május elsején 10:40-kor John Morrissey forgalomirányító egy fehér sálat látott lebegni az Empire State Building körül. Nem sokkal később egy robbanásszerű csattanást hallott és látta, ahogy egy nagyobb tömeg az épület felé csoportosul.

Kicsivel korábban a 23 éves Evelyn McHale vőlegényével való szakítása miatt érzett bánatában kurta búcsúlevelet írt. "Sokkal jobb neki nélkülem... Amúgy sem lenne belőlem jó feleség". Majd áthúzta a sorokat és elindult az Empire State Building 86. emeleti kilátójához. Lenézett a ködön át a csendes utcára. Majd leugrott. Egy, a járdán parkoló limuzin érkezett, amely óriási robajjal zúzódott össze. Csupán 4 perccel azután, hogy Evelyn meghalt, Robert Wiles fotós lefényképezte őt az autó roncsai között. A fényképet a Life Magazine a hét fényképe címmel hozta le, 1947. május 12-én.

A fénykép kulturális jelentőségű lett, olyannyira, hogy Andy Warhol műalkotássá gyúrta. Az eredeti és a művi kép a hajtás után.

 

willgrimm: evelyn-mchalewillgrimm: Suicide(FallingLady)

 

Kapcsolódó cikkek a blog.hu-n:

Evelyn McHale (2010.06.01.)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszer-volt.blog.hu/api/trackback/id/tr122867645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hambig 2014.03.10. 14:20:54

sosem értettem igazán a varhol mániát.
ez egy művészeti alkotás?
süti beállítások módosítása