Mert szeretem.

Friss topikok

Robin Williams 60!

2011.07.21. 09:30 willgrimm

Mai napon kereken 60 éves, a chicagoi születésű, Oscar-díjas amerikai színész és komikus, Robin Williams. Happy Birthday!

Részben talán magánéleti problémái miatt is, de mostanában kicsit háttérbe vonult, filmvásznon legutóbb az "Old Dogs" című filmben volt látható, John Travolta oldalán. El kell ismerni, hogy nem a legsikerültebb választása volt a hosszabb szünet előtt. Legközelebb a Táncoló talpak 2.-ben hallhatjuk hangját és egy vígjátéknak látszó filmben fog szerepelni (az "Ébredések" után ismét) Robert De Niro oldalán.

Jelenleg a Broadway-en a "Bengal Tiger at the Baghdad Zoo" című színdarabban szerepel. Ebből egy részlet alant.

Robin McLaurim Williams 1951. július 21-én született Chicagoban. Legismertebb figurája Mork, "Az Úr az űrből" című sorozatból, amivel a mai napig összemosódott alakja. Jómódú családban született, ahol egyedüli gyerekként nevelkedett. Elmondása szerint ennek köszönhető, hogy szeret utánozni, pózolni, hangokat utánozni. A vele interjút készítő riportereknek sosincs könnyű dolga.

Érdekes, hogy vígjátéki szerepeit általában borotvált arccal, drámai szerepeit szakállasan játsza el. Szakállas szerepének köszönhetően kapta eddigi egyetlen Oscar-díját is, a Good Will Hunting pszichológusának szerepéért. Forgatott Magyarországon is, egy II. világháborúban játszódó filmet is. Nem ennek kapcsán, de ezidőben szerepelt a Friderikusz Show-ban is. Íme: 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszer-volt.blog.hu/api/trackback/id/tr863085436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása